Yürüyüş Öncesi ve Yürüyüş Sonrası
HERBALIFE TÜRKİYE SPOR DANIŞMANI EBRU KARADUMAN' IN, EN KOLAY EGZERSİZ YÖNTEMİ OLAN YÜRÜYÜŞÜN ÖNCESİNDE VE SONRASINDA NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİ KONUSUNU İŞLEDİĞİ YAZISI.
Yürüyüş öncesi ve yürüyüş sırasında dikkat edilmesi gerekenler,
Yürüyüş, 7’den 70’e herkesin yapabileceği en kolay egzersiz yöntemi olmasının yanı sıra, fizyolojik ve psikolojik olarak pek çok yarar sağlar. Günlük koşturmanın ve yoğun iş temposunun içinde yürüyüş yapmak kişinin kendisine kaliteli zaman ayırması anlamına gelir. Üstelik doğada yapılan yapmak kişinin kendisine yürüyüş vücudunuzun ritmine ve nefesinize odaklanmanız durumunda tıpkı meditasyon gibi bir rahatlama sağlar.
Özellikle sabahın erken saatlerinde yapılan yürüyüş ile taze oksijen alımınız artar ve güne çok daha enerjik başlayabilirsiniz. Özellikle, yürüyüş öncesinde ve sırasında dikkat edilmesi gerekenleri bilinçli bir şekilde uygularsanız en yüksek ölçüde geri dönüş sağlayabilirsiniz:
1. Yemeğinizi yürüyüşten en az bir saat önce yemiş olmalısınız. Aksi takdirde sindirim için vücut enerji harcarken aynı zamanda yapılan egzersiz sonucunda, kendinizi fazla yormuş olursunuz.
2. Alkol ve sigarayı bırakmadığınız sürece hiç bir spor vücudunuza tam anlamıyla yardımcı olamaz.
3. Kilo verdirir diye düşünerek naylon vb. gibi giysiler vücuda sarılmamalıdır.
4. Sağlık sorunları olanlar ve 40 yaşın üstündeki kişiler doktora danışmadan düzenli bir yürüyüş programına başlamamalıdır.
5. Diyabet, hipertansiyon veya başka bir sistematik sağlık problemi olan kişiler doktora danışarak yürüyüş programlarını sürdürmelidirler.
6. Egzersizinizi günün hangi saati yaptığınız çok büyük bir fark yaratmaz ancak sabah yürüyüşünün daha iyi olmasının nedeni, havanın sabah daha taze olmasıdır.
7. Yürüyüş yaparken kalabalık yollardan kaçmakta fayda vardır. Yeşil bir alanda, doğada yapılan yürüyüş ile vücudunuza giren oksijen artar ve maksimumda fayda sağlarsınız.
8. Yürüyüş sırasında giyinmek için destek bölgeleri bulunan, nefes alabilen çoraplar ve ayağınızın rahat hissettiren spor ayakkabılar tercih etmelisiniz.
9. Yürüyüş boyunca kullanmadığınız kaslarınızı da hareket ettirmeyi unutmamalısınız.
10.Yürüyüş boyunca her 10-15 dakikada bir mutlaka sıvı tüketmelisiniz. Susamayı beklememelisiniz.
11.Soğuma ve esneme hareketleri yapmadan yürüyüşünüzü bitirmemeye özen gösterin. Bu sayede hem vücudunuz rahatlayacak hem de ileride oluşabilecek olası zorlanmaları da önlemiş olursunuz.
12.Uzun yürüyüş sonunda sıcak bir duş yerine, soğuk/ılık bir duş çok daha faydalı olacaktır. Soğuk duş yürüyüş boyunca vücudunuzda meydana gelebilecek şişlikleri alacaktır.
Aktif yaşa, zinde kal!
Herbalife Türkiye Spor Danışmanı
Ebru Karaduman
Yorumlar -
Yorum Yaz